Kjære kollega

På vegnet av styret for norsk forening for håndkirurgi ønsker vi velkommen til det håndkirurgiske vintermøtet på Ilsetra 27-29.januar 2023.

Ilsetra har siden sist fått nye eiere, men vi stiller opp med god hjelp fra Kristin Solstad ved KSCI og satser på å avholde et hyggelig og interessant møte på linje med de mange flotte kursene vi har hatt der tidligere.

Kurset har blitt avlyst de siste to årene grunnet pandemien, så nå håper vi dere alle er ivrige etter å komme dere til fjells for både faglig påfyll og sosialt samvær med kollegaer. Det er miljøet på Rikshospitalet som har ansvaret for arrangementet og temaet er stadig nerveskader. Vi håper i løpet av de tre dagene å utveksle kunnskap fra miljøene i Norge og vil også få flere spennende foredrag fra Tom Quick, Honorary Associate Professor ved Institute of Musculoskeletal Science (University College of London) og overlege ved Royal National Orthopaedic Hospital. Sistnevnte er en meget anerkjent referanseavdeling innen perifer nervekirurgi. I tillegg har vi invitert overlege Inge-Petter Kleggetveit som er overlege (og PhD) innen klinisk nevrofysiologi ved OUS for å belyse nytten vi kan ha av å samarbeide med nevrofysiologer ved utredningen og oppfølgningen av pasientene våre. Det er satt opp et variert program som dekker alt fra vurdering av nerveskader, indikasjonsstilling, nerverekonstruksjoner (både primær og sekundær, samt nervetransposisjoner) til inneklemmingsyndromer (både de vanlige og de mer uvanlige) og nervetumores for å nevne noe. Det er som tidligere også lagt opp til kasuistikksesjoner og satt av tid til diskusjoner. Programmet ligger nå tilgjengelig på KSCI nettsidene.

Det blir som tidligere tid til en god pause på Lørdagen der man kan komme seg ut og strekke på bena, ta en skitur, eller en tur i bakken hvis ikke man heller vil slappe av foran en av peisene på Ilsetra da.

Påmelding åpner straks, vi håper så mange som mulig tar turen og gleder oss til å se dere på fjellet!

Mvh

Rasmus, Frode og Lars-Eldar

Overekstremitets- og mikrokirurgisk seksjon, OUS